Laster Arrangementer

JULEFILM: Rare Exports: A Christmas Tale

Rare Exports: A Christmas Tale. Regi: Jalmari Helander. Finland, Frankrike, Norge, Sverige 2010. Finsk og engelsk tale, norsk tekst. Digitalkopi. 1t 22min.

Rare Exports: A Christmas Tale er en gjenfortelling av de mest klassiske av barndommens fantasier, – en unik blanding med sort humor, eventyr og en og annen skremmende overraskelse som mange vil kreve å se i flere år fremover som en naturlig del av julen.

Det er like før jul og en ”arkeologisk” utgraving har nettopp avdekket den virkelige Julenissen. Men denne Nissen er det ingen som vil skal komme til sin by. Mens alle barna i bygda forsvinner på mystisk vis, går et mytologisk vesen i rovdyrfella på gården til unge Pietari og hans far Rauno, som er jeger av yrke. De forsøker etter hvert å selge det de tror er Julenissen, til lederen av det multinasjonale selskapet som har sponset utgravingen. Men ingenting ser ut til å stoppe Julenissens alver fra å frigjøre sin fryktløse leder, som fremdeles er fanget inne i en gigantisk isblokk. Det som så følger er et vilt humoristisk mareritt – en utrolig bisarr og underholdene filmfortelling.

Rare Exports: A Christmas Tale forteller historien om hvordan julenisser er jaktet på og temmet for eksport over hele verden, og satt i et univers som er visuelt slående, 80-talls aktig, barnevennlig, med en horror-fantasy vibb.