Laster Arrangementer

Pompel & the Pilts

I år er det 30 år siden Bergen ble en rockeby. Da spilte nemlig Pompel & The Pilts inn sine første seks låter på en Tascam 244. For de uinnvidde så er dette en firespors båndopptaker. Det var gjerne slik demoer ble til på den tiden. Alt begynte med en firesporer og noen kassetter. Pompel kopierte sine opp i seksti eksemplarer og solgte dem på Apollon, som den gangen lå på hjørnet mellom Nygårdsgaten og Christiesgate.

Resten er, som de sier – historie. En temmelig god og lang en også. Pompel har gjennom de siste tre tiårene trådt inn og ut av manesjen, men låtene deres har aldri forsvunnet fra folks bevissthet. De har levd sitt eget liv, knyttet til seg minner og følelser og står i dag som reale bautaer i den bergenske musikkanonen.

Når man disker opp med riff av ypperste merke og skriver tekster som sier noe folk kan relatere seg til så blir det gjerne sånn. I tillegg har Piddi og Pompel bevist igjen og igjen at de er et av landets mest potente liveband. Ingen får salen til å gynge som byens tetteste rytmeseksjon og scenens smarteste rockegitarist. Om du går hjem fra en Pompel & The Pilts uten alvorlig krøll på stemmebåndene, har du nok ikke helt hatt dagen.

Nå skal Pompel & The Pilts feire at tidløse sangskatter som «Det brenner i butikken» og «Sangen om Lena» har blitt tretti. Så da er det bare å plukke frem sine fineste klær og bunkre opp med halspastiller – sånn til dagen derpå. Det kommer nemlig til å bli en djevelsk fest når vår favoritt-trio inviterer til jubileum.

Pompel på Facebook

Pompel på Spotify