Laster Arrangementer

Oktoberdans: Workshop Siri Jøntvedt #futirebodies

Gratis workshop med Siri Jøntvedt #futurebodies i Bergen dansesenter på USF Verftet.

I samarbeid PRODA Vestland og Bergen Dansesenter inviterer vi til workshop med Siri Jøntvedt!

Denne workshopen vil inneholde en fysisk funksjonell oppvarming som består av sansende arbeid, improvisasjon og komposisjonsarbeid som dreier rundt spørsmålene: Hvor går vi? Hvor og hvordan plasserer vi oss selv, i relasjon til hva? Og hvordan relaterer vi til våre omgivelser, til oss selv og til hverandre? Vi kan også la oss inspirere av dette sitatet:

“It is possible to remove angst from the desire to create original and unique movement if you understand that “original”and “unique” pertain to how you perceive your moving body in time and space rather than to what movement you are making with the body”  Deborah Hay           

Siri Jøntvedt er en dansekunstner med base i Oslo, og har 30 års fartstid i det frie scenekunstfeltet både i Norge og internasjonalt som danser, koreograf og pedagog.

Hun har danset på alt fra store scener til små klubber og utvikler gjerne forestillinger og prosjekter i samarbeid med andre kunstnere, også fra musikk og billedkunstfeltet.

Det spontane øyeblikket, der det intuitive og det formale møtes og hvor alvor og humor blandes er en særlig interesse. Sammen med Snelle Hall har hun skapt en rekke forestillinger under navnet Siri&Snelle. Nå jobber hun med en egen soloforestilling fifty ways to leave a shape

Siri er Utdannet ved Den Norske Operas ballettskole, KHiO (Oslo), Merce Cunningham Studio, Movement Research og New York Dance Intensive (New York). Siri gir jevnlig klasser og workshops ved bl.a Khio, Proda og Carte Blanche. Festivalkunstner ved Praxisfestivalen i 2016. Hun er ansatt i Skuespiller og Danser Alliansen og har mottatt flerårig arbeidsstipend, samt Rolf Gammleng-prisen for utøvende kunstnere i 2019.

Workshopen er gratis og åpen for danse- og scenekunstnere, og andre kunstnere med interesse for bevegelsesarbeid. Studenter innenfor dans/teater/performance kan også melde seg på – påmelding via TicketCo.

Workshopen er en del av diskursprogrammet FUTUREBODIES.

Workshopen er gratis, men vi må registrere deltakere på grunn av smittevernstiltak.

The workshop is free, but we have to register attendants in order to comply with the current pandemic regulations.

FUTUREBODIES er støttet av Fritt Ord og Bergen kommune