Laster Arrangementer

Needlepoint

Bergen Jazzforum presenterer Needlepoint på USF Verftet torsdag 4. november!

Konserten var opprinnelig satt opp 12. februar og er flyttet til 4. november. Kjøpte billetter er gyldig på ny dato eller kan benyttes på en annen konsert i regi av Bergen Jazzforum. For mer informasjon, send oss en e-post: kontakt@bergenjazzforum.no.

Hva får du hvis du kombinerer Robert Wyatt og Syd Barretts melodikk med de aller beste bitene fra 70-tallets fusion, den løse, lekne følelsen til tidlig Weather Report og det drivende groovet til Return To Forever, og til sist en dæsj av den delikate og ettertenksomme låtskrivingen til progrockband som Caravan og Camel? Nei, du får strengt tatt ikke Needlepoint, men du får i hvert fall et slags referansepunkt. Mye av dette ble utforsket på bandets forrige album «The Diary of Robert Reverie», humørfylt, entusiastisk og lekende lett.

29. januar er Needlepoint klare med sin nye plate, «Walking up that Valley», som er den femte i rekken siden 2010. Albumet er spilt inn på gitarist Bjørn Klakeggs låve, som også har skrevet all musikken til Needlepoint, men alltid med Nikolai Hængsle som sparringspartner fra de første ideene til låtene lander på rillene. Bandet spilte i starten kun instrumentalmusikk, men i løpet av de tre siste innspillingene, inkludert denne, har vokalen blitt mer og mer fremtredende. «Walking Up That Valley» er som en skjult perle fra den gylne æraen til progressiv rock, med velvalgte elementer fra Canterbury-scenen, jazzrock og folk.

Olaf Olsen trommer opp små virvelvinder av dynamikk i låtene, mens keyboardist David Wallumrød spiller med en organisk nerve. Alt forankres av bassist Nikolai Hængsle, som i beste Soft Machine-tradisjon ikke er redd for å skru på fuzzen når det trengs, samtidig som det ligger melodi i hver basslinje, mens Bjørn Klakeggs gitar flyter over det hele, binder det sammen og spenner fra myk jazzvarme til vilter rockeheroisme. Bjørns storebror Rune Klakegg (også kjent for sine illustrasjoner til den reviderte “Skolens visebok” fra 1973!) har igjen illustrert coveret.