Laster Arrangementer

Mitt Afrika

I samarbeid med Bergen Kulturforum viser Cinemateket Mitt Afrika

Vinneren av syv Oscar-priser i 1986, inkludert beste film og beste regi

Mitt Afrika er basert på den selvbiografiske romanen «Min afrikanske farm» av Isak Dinesen, pseudonym for Karen Blixen – en av Danmarks mest kjente forfattere. Året er 1913. Karen, spilt av Meryl Streep, gifter seg med baron Bror Blixen-Flecke og sammen reiser de til Kenya. Det viser seg raskt at det ikke vil bli noe lykkelig ekteskap og kaffeplantasjen paret skaffer seg er heller ingen suksess. Karen bestemmer seg for å gå sin egen vei. Hun prøver å redde plantasjen selv, begynner å undervise de innfødte og innleder et forhold til jegeren Denys Finch Hatton (Robert Redford).

Mitt Afrika er nydelig fotografert i landskapet ved Ngong-fjellene utenfor Nairobi der Blixen bodde, og fotograf David Watkin vant en av de sju prisene filmen rasket med seg på Oscar-seremonien det året. Den vant også blant annet prisene for beste film og beste regi.

Cinemateket i Bergen samarbeider med Bergen Kulturforum om å vise formiddagsfilm én onsdag i måneden kl. 11.00. Disse visningene passer spesielt for eldre, og filmene blir vist med litt lavere lydnivå enn normalt. Merk at det er høyere billettpris på disse visningene.

Bergen Kulturforum er en ideell kulturorganisasjon med formål om å gjøre kulturverdiene tilgjengelig for alle. Aktiviteter spenner fra sang, musikk og foredrag til reiser, teater og film, og arrangementene er åpne for alle. Det er en medlemsdrevet organisasjon der medlemmer får billettrabatt. For mer info om Bergen Kulturforum se bergenkulturforum.no.

Originaltittel: Out of Africa. Regi: Sydney Pollack. USA, 1985. Engelsk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 12 år. Format: DCP. 2t 41min.