Laster Arrangementer

Mats Eilertsen – Hymn for Hope

Bergen Jazzforum presenterer Mats Eilertsen på USF Verftet!

MATS EILERTSEN kontrabass TORE BRUNBORG saksofon THOMAS T. DAHL gitar HANS HULBÆKMO trommer

Mats Eilertsen er en av landet mest travle bassister med en imponerende katalog bak seg. Nå er han snart tilbake med et nytt album med 13 låter innspilt i NewTone Studio i Oslo, over et par desemberdager i 2020. «Hymn for Hope» slippes 26. november og platen er frittstående fortsettelse og videreføring av arbeidet fra utgivelsene «Radio Yonder» (2009) og «Skydive» (2011) og utgis på bassistens eget selskap, Hemli.

Tore Brunborg bidrar med strålende og inspirert saksofonspill, Thomas Dahl er intenst til stede og pakker gitaren rundt de andre instrumentene med sitt unike lydbilde. Hans Hulbækmo driver det hele gnistrende fra trommene med sprudlende, distinkte og frittflytende anslag.
Mats Eilertsen har hatt en produktiv periode de siste årene, med flere utgivelser for Mats Eilertsen Trio, Trio Mediaeval og soloalbumet «Solitude Central» spilt inn live under pandemien. Han er også i disse dager aktuell med nye plater fra The Source og Håkon Kornstad Trio, og ikke minst sin egen kvartett. «Hymn for Hope» har allerede rukket å få fantastiske kritikker hos både Dag & Tid og Jazzinorge, og vi ser virkelig frem til å få oppleve denne musikken på scenen i Sardinen på nyåret.
«Årets plate!» – Lars Mossefinn, Dag og Tid

«Spør du meg, inntar det umiddelbart plass på historiehylla merket Klassiske norske jazzplater». – Terje Mosnes, Jazz i Norge

Dørene åpner kl 20:00, konsertstart kl 21:00

www.bergenjazzforum.no