Laster Arrangementer

Make Up AVLYST

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.

På grunn av anbefalingene i de nye nasjonale smitteverntiltakene stenger vi Cinemateket f.o.m. torsdag 25. mars og inntil videre.

Mystisk coming-of-age-film fra debutant Claire Oakley.

18 år gamle Ruth (Windsor) ankommer et forblåst kystlandskap i Cornwall, Sørvest-England, midt på svarteste natta. Hun skal treffe kjæresten Tom (Quinn), som jobber ved et ferieområde bestående av bobiler og campinghytter. Turistsesongen er på hell. De to har vært sammen i tre år, men kjemien er ikke helt der den burde være. I tillegg er det noe fremmedgjørende og dødt over det folketomme området. De sorte bølgene slår truende opp mot stranden. Ruth sliter med å finne seg til rette – landskapet ser ut til å skjule noe og hun finner lange, røde hår på kjærestens klær.

Make Up spinner videre inn i noe som handler om langt mer enn sjalusi og utroskap. Claire Oakleys debutfilm er en psykologisk, tidvis surrealistisk thriller om en hovedperson som forsøker å finne frem til sin seksuelle identitet. Den trykkende og sanselige oppvekstskildringen har sterke paralleller til Andrea Arnolds filmer, men Oakley har et selvstendig grep om sin fortelling. Det kommer særlig til utrykk gjennom et påtrengende og stemningsladd lyddesign. Landskapet ved sjøen utnyttes også maksimalt visuelt, som en kryptisk symbiose av sand, planter, vann og sortnivåer.

Molly Windsor bærer den glitrende underspilte hovedkarakteren på sine forsiktige skuldre. Etter hvert møter Ruth en mulig ny venn i Jade (Martini), som er noen år eldre og mer erfaren – en frilynt type som liker å pynte negler og lage parykker. Men om denne birollen har en viktig funksjon i Make Up, er det alltid Ruth som er i fokus, og vi blir med på hennes famlende utforskning, utenfor sesong.

Make Up. Regi: Claire Oakley. Storbritannia 2020. Aldersgrense: 15 år. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1t 26min.