Laster Arrangementer

Lyder Røed Quintet

Lyder Røed Quintet konsert på USF Verftet

Denne kvintetten ble satt sammen av trompetisten Lyder Røed i 2023, etter at han hadde spilt musikk i forskjellige settinger gjennom flere år.

Dørene åpner 20.00kl. 20 / konsertstart kl. 21.

Bandet består av Lyders absolutte favorittmusikere og utgjør en perfekt kombinasjon for musikken som spilles. Medlemmene er kjent fra en lang rekke ulike prosjekter som Fieh, Tigerstate, Philip Granly Trio, General Post Office og Gabriela Garrubo.

Den nye musikken til Lyder Røed Quintet er ekte og ærlig. Den er inspirert av Art Blakey & The Jazz Messengers, Nat Adderley og mye av jazzmusikken som ble komponert på 60-tallet. Roy Hargrove fra nyere tid er også en inspirasjonskilde.

iden første utgivelse har musikken utviklet seg og beveget seg mer mot den amerikanske jazztradisjonen, men har fremdeles en forankring i det norske jazzlandskapet.

Lyder Røed har nettopp gitt ut albumet «Fresspace» sammen med OJKOS, og i høst slipper kvintetten hans ny plate på Jazzland. Den ble spilt inn over en hel uke i Flerbruket Studio med alle musikerne samlet i samme rom.

Fredag 13. september får du også oppleve hele bandet på samme scene i Sardinen på USF Verftet.

LYDER RØED flygelhorn og trompet
AKSEL RØED saksofon
PHILIP GRANLY piano
ANDREAS SVABØ bass
ELIAS TAFJORD trommer