Laster Arrangementer

Laurence Anyways

Regi: Xavier Dolan. Canada 2012. Fransk tale, engelsk tekst. DCP, 2t 48min.

Laurence og Fred er stormende forelsket, og har konstruert en perfekt liten boble av tosomhet. Det er de to mot resten av verden og alt det som minsker deres nytelse. Men så en dag erklærer Laurence at han ønsker å leve som kvinne. Laurence Anyways lar oss få følge Laurence og Fred over en periode på ti år, gjennom oppog nedturer, i kampen for kjærligheten og deres streben etter å være tro mot seg selv.

Laurence Anyways er en film som i likhet med sine hovedkarakterer skifter ham underveis. Transformasjon er et nøkkelord, både i innhold, men også i form. Visuelt er Laurence Anyways overvelende, med Yves Belangers besnærende foto, den gjennomgående fargebruken, slående iscenesettelser, bruken av vann som et symbolsk ledemotiv, subtile referanser, klipperytmen; men også lydsiden er ekstremt suggererende, med effektfull bruk av musikk (Fever Ray, Duran Duran, Visage) og en voice-over som binder historien sammen.

Filmen er ambisiøs og storartet, kompleks og velstrukturert, tankevekkende og rørende. Om man åpner seg for den, leverer den av disse vidunderlige, sitrende erfaringene, det man forsvinner inn i kinoopplevelsen, og egentlig bare har lyst til å bli værende der.

Vises tirsdag 19.mars kl. 18.00 + torsdag 21. mars kl. 20.15