Laster Arrangementer

Kunst: Sigbjørn Bratlie, video og performance

Sigbjørn Bratlie viser Travelogue – video og performance i Visningsrommet USF 13+14+15 oktober

Åpning torsdag 13. oktober kl. 19.00 – 20.00.
Innledning ved kunstskribent Øystein Hauge.

fredag 14. oktober : kl. 19.00 – 20.00.
Lørdag 15. oktober: kl. 19.00 – 20.00.

Gratis adgang.
Utstillingen viser først en performance og deretter en video, og varer i 1 time.

I videoprosjektene sine de siste 10 årene har Bratlie jobbet med temaet kommunikasjon på fremmede språk.
Som performanceprosjekter er videoene det endelige resultatet av en prosess der kunstneren først setter av cirka ett år til å lære seg et (mer eller mindre nyttig) fremmedspråk, for deretter å lage et kunstprosjekt der han, – i en spesifikk setting, – bruker dette språket.

«Oqalugiaat», (performance, 20 minutter)

«Peqquserluuteqartarsimanera soqutiginngitsuusaaginnarsinnaagaluarpara»

«Hans moralske brist kunne jeg kanskje i nødsfall ha oversett»
(Helmer, akt 2, scene 3)

Et foredrag, en performance eller simpelthen et lynkurs i grønlandsk grammatikk og morfologi, med utgangspunkt i den grønlandske oversettelsen av Henrik Ibsens ’Et dukkehjem’.

«Safarkayga» (HD video, 36 minutter, 2022)

En road movie som handler om Øst-Finnmarks multikulturelle historie, med kunstnerens egen fortellerstemme på (gebrokkent) somalisk. I løpet av en 745 kilometer lang bilreise gjennom regionen, fra Vardø via Karasjok til Grense Jakobselv, utforsker videoen blant annet samisk og kvensk språk i regionen. Historien er i høy grad fortalt fra kunstnerens egen etnisk-norske synsvinkel, men på et språk som tilhører en av regionens yngste minoriteter, somalierne.

— – – – – – –

www.sigbjornbratlie.com

Sigbjørn Bratlie (født i Oslo i 1973) bor og arbeider i Oslo og i Gdynia, Polen. Han har en mastergrad fra Central Saint Martins College of Art and Design i London (2002), og han arbeider hovedsakelig med video, maleri og installasjon. Blant hans seneste separatutstillinger er Telemark Kunstsenter (2021), Kunstgarasjen (2022), Oppland Kunstsenter (2022) og Galleria Ars Libera (Kuopio, Finland, 2022)