Laster Arrangementer

Krokofant med Storløkken & Håker Flaten

Nyprog med jazzfot!

TOM HASSLAN gitar / AXEL SKALSTAD trommer / JØRGEN MATHISEN saksofon / STÅLE STORLØKKEN orgel / INGEBRIGT HAKER FLÅTEN bass

Hardkokt improvisasjon oppå rockerytmer. Nyprog med kjærlighet til 70-tallet. Eksplosiv jazz som er vekselvis fri og strukturert. Musikken er inspirert av Mahavishnu Orchestra og King Crimson, men også kompromissløse energiutladinger a la Peter Brötzmann. Tom Hasslan og Axel Skalstad er frå Kongsberg, begge har vunnet Kongsberg Jazzfestival sitt rekrutterings stipend tidlegere og har de siste årene markert seg som to markante skikkelser i norsk musikk. Jørgen Mathisen (The Core, Zanussi 5, Humvee) er på sin side kjent som en av landets fremste saksofonister. Trioen har allerede rukket å gi ut tre solide album på Rune Grammofon, og ny musikk er forhåpentligvis snart på vei.

Men først skrur de bryteren til elleve og tar med seg både Ståle Storløkken og Ingebrigt Håker Flaten til Bergen Jazzforum for en eksplosiv progjazz-aften helt utenom det vanlige.

«Med gitar, trommer og saksofon viser de hvordan progtradisjon kan fornyes og revitaliseres. Krokofant vet hvordan man vinkler et riff og gir det egenverdi. Det låter tøft, smart og troverdig.» (Aftenposten)