Laster Arrangementer

Knockouts av Ludvig Uhlbors

BIT Teatergarasjen presenterer Knockouts i Studio USF!

To dansere og en kunstner har studert kvinnelige MMA-kamper. I fokus står de øyeblikkene der noen mister bevisstheten. Det er et grenseland mellom poesi og funksjon, skjønnet og vold, basert på bevegelsene til den legendariske fighteren Ronda Rousey og hennes motstandere.

Ronda Rousey var en eksepsjonelt fremgangsrik fighter. Hennes karriere løp hen langs en rekke korte trefninger der hun ofte tilintetgjorde sine motstandere på mindre enn minuttet. Rouseys kamp mot Cat Zingano brakte henne også en verdensrekord. «Den korteste kampen i MMAs historie». Den varte i bare 14 sekunder.

«Det er et latterlig argument at jeg liksom skulle være ukvinnelig. Slossing er ikke en manneting, det er en menneskelig ting. Å si at dette er ukvinnelig … Jeg synes det er en antifeministisk holdning. MMA er dens mest kvinnelige sporten i verden» (Ronda Rousey).

Ludvig Uhlbors er dramatiker, regissør og performancekunstner med en tverrkunstnerisk praksis. Han var senest aktuell med produksjonene SPOR, Arne Næss og fjellets løyndom, Kampen Katastrofefilm og Vandring for Engebøfjellet.