Laster Arrangementer

Kirsti Huke – Weaving

Kirsti Huke fremfører Weaving på USF Verftet 16. april 2021

«Stort, betagende og nærmest uvirkelig. Weaving bevegde seg fra det skjøre mot det mektige, med stopp innom urkreftene og like fra og inn i sjelen». Slik beskrev anmelderen i Jazz i Norge urframføringen av bestilingsverket på Trondheim jazzfestival i 2017.

I tiden etter har Huke videreutviklet verket og senere spilt det inn i Ocean Sound, Skarnes og Trondheim. I mai kom Weaving ut på Jazzland Recordings, og nå får vi opplevde dette spennende prosjektet på scenen for første gang i Bergen.

Kirsti Huke har sin bakgrunn fra jazz og improvisert musikk, og har i sin karriere som utøvende musiker jobbet mye med sjangeroverskridende musikk. Hun ble tildelt Radka Toneffs minnepris 2018. Weaving er et konseptalbum med en utradisjonell musikalsk besetning, med to trommeslagere og innslag av både elektroniske og akustiske instrumenter. Nylig ble bandet også utvidet med Ingebrigt Håker Flaten på bass. Tekstene i Weaving handler om ensomhet, vennskap og søsterskap. Om å være på reise, og å møte en uvant og brutal virkelighet under en stadig varmere sol.

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

Kjøp medlemskap for våren

Fotograf: Thor Egil Leirtrø