Laster Arrangementer

KIRIKOU OG TROLLKVINNEN

Kirikou er en spesiell liten gutt – en som klarer å komme ut av mammas mage helt på egenhånd. Ganske snart viser det seg også at han både tør og kan ta opp kampen mot det onde som truer den lille afrikanske landsbyen hvor han er født. Den mektige trollkvinnen Karaba ødelegger for alle, og Kirikou ser det som sin fremste oppgave å redde landsbyen.

Kirikou et la sorcière. Regi: Michel Ocelot og Raymond Burlet. Frankrike, Belgia, Luxemburg 1998. Norsk tale. 35mm, 1t 11min.

Regissør Michel Ocelot er en legende innen animasjonsfilm som vi vil vise flere filmer av i denne programserien. Med Kirikou og trollkvinnen har han skapt en film helt utenom det vanlige, med et usedvanlig vakkert og fargerikt univers som leker med skygger og lys. I tillegg er den nærmest en kulturell eksplosjon, hvor den har hentet inspirasjon fra flere kilder, blant annet regissørens egen barndom i Afrika, samt barnebøker og afrikanske folkeeventyr. Resultatet er en sjarmerende og eventyrlig fortelling som er lett tilgjengelig for alle aldersgrupper. Grip sjansen til å se den på kino!

Vises torsdag 23. januar 18.00