Laster Arrangementer

Key Largo

Key Largo ble radarparet Bogart og Bacalls siste film sammen.

Vises
Onsdag 10. juni kl. 17.00
Søndag 14. juni kl. 17.00

Key Largo ble Bogart og Bacalls siste film sammen. Året etter fikk de sitt første barn. En graviditet var på denne tiden høyst inkompatibelt med romantiske kvinneroller, eller hvilke som helst kvinnelige hovedroller for den saks skyld. Key Largo markerer dermed slutten på et filmpar som gnistret på lerretet slik få andre.

Bogart spiller kaptein Frank McCloud, som aner fred og ingen fare når han ankommer øya Key Largo for å hilse på enken til en avdød krigskamerat. Kameratens enke er Nora, spilt av Lauren Bacall, som også er svigerdatteren til eieren av hotellet hvor mye av historien utspiller seg. Det viser seg at hele hotellet er leid av den psykopatiske gangsteren Johnny Rocco, en mann som er troende til hva som helst. McCloud må holde galningen i sjakk, samtidig som en kraftig tropestorm nærmer seg.

Om Bogart og Bacall skinner i Key Largo, står ikke resten av skuespillerne mye tilbake. Edward G. Robinson, en gjenganger i mange gangsterfilmer fra tiåret før, spiller Rocco med en vaggende pondus som er ganske sjeldent i filmer fra denne tiden. Hans alkoholiserte elskerinne, spilt av Claire Trevor, vant en Oscar for sin glitrende tolkning. Legg til John Hustons stramme regi, et tett og karakterdrevet manus og vakker dypfokus foto, og vi har en film som hever seg langt over sin sjanger.

Key Largo. Regi: John Huston. USA 1948. Engelsk tale, utekstet. 35mm, 1t 40min.

I serien Bogie & Bacall.