Laster Arrangementer

HUFF Presenterer: Tre kortdokumentarer av Les Blank

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.


Kortdokumentarene til Les Blank tar for seg mye forskjellig, fra hvitløksfanatikere, via blues, til kvinner med mellomrom i tennene. Men noe har alle filmene til Blank til felles: en kjærlighet og interesse for mennesker og kulturen deres. Blank sine filmer er synonyme med god stemning og er en glede å se på, så vi håper du tar turen til HUFF denne kvelden!

GARLIC IS AS GOOD AS TEN MOTHERS
Kveldens første film er en hyllest til hvitløk og kulturen rundt denne herlige, aromatiske krydderplanten. Vi blir blant annet tatt med på en hvitløksfestival og møter diverse såkalte “Lovers of the Stinking Rose”, som gjennom filmen snakker om de kulinariske og/eller helbredende egenskapene til hvitløken. Regissør Les Blank anbefaler at en ovn fylt med hvitløksfedd skal stå i salen under filmen – vi kan verken bekrefte eller avkrefte at vi følger dette rådet, men uansett vil anbefale på det sterkeste at du spiser et godt (hvitløksfylt) måltid før du kommer, dette er nemlig en film en kan risikere å bli grådig sulten av. Og til de av dere som ikke liker hvitløk: kom uansett! Kanskje Les Blank klarer å overtale deg til å prøve noe nytt!

THE BLUES ACCORDIN’ TO LIGHTNIN’ HOPKINS
Lightnin’ Hopkins er en sentral figur i bluesens historie. Med den særegne gitarspillingen og stemmen hans, har han blitt akseptert som en av de beste bluesmusikerne noen gang. Denne portrettdokumentaren veksler mellom intervju med Hopkins og opptredener. Filmen er personlig, og Blank viser fram Hopkins sine innflytelser, samt besøk til musikerens barndomshjem i Centerville, Texas. Dette er et deilig og interessant innblikk i bluesens natur, og det er herlig å se og høre USAs tradisjonsrike musikk framført av en av de beste.

GAP-TOOTHED WOMEN
Denne filmen er både et muntert kjærlighetsbrev til alle kvinner med mellomrom i tennene, og en problematisering av samfunnets skjønnhetsidealer, og hvordan de påvirker folk. Filmen introduserer seeren til mytologien rundt kvinner med mellomrom i tennene, som blant annet tar oss tilbake til Geoffrey Chaucers “The Wife of Bath’s Tale”, og inneholder intervju med over hundre forskjellige kvinner.
Arrangementet varer rundt to timer totalt.

Medlemskap [membership]:
https://cinemateketbergen.ticketco.events/…/medlemskort…
HUFF er en ungdomsfilmklubb som viser film hver mandag kl. 19:00 på Cinemateket i Bergen. Disse visningene er åpne for alle over 15 år. For de under 25 år selges medlemskort (kr 50/halvår) og man kan kjøpe billetter til kr 40. For alle andre gjelder vanlige cinematek-priser.