Laster Arrangementer

Hedvig Mollestads Weejuns

Hedvig Mollestads Weejuns presenterer en ny side av Mollestads musikk på konserten på USF Verftet

De siste årene har Mollestad befestet sin posisjon som en kraftfull komponist og gitarist innen sin sjanger – og forbi. Hun har vunnet Spellemannpris i Åpen klasse to år på rad (!) for sine soloutgivelser, og Weejuns er hennes nyeste prosjekt: En tindrende trio med Ståle Storløkken, en bauta gjennom sitt arbeid med Terje Rypdal, Supersilent og Elephant9, og Ole Mofjell, en av de fremste unge trommeslagerne på den europeiske improscenen med band som Emmeluth’s Amoeba og Mollestads Ekhidna.

Weejuns presenterer en helt ny side av Mollestad og hennes musikk – her har prinsippene om lange, komponerte strekk fått fare, og vi står igjen med en åpen dør inn til et enormt univers av gnistrende samspill og maleriske strukturer. Under ligger likevel dragningen mot de mektige riffene, og det er ikke vanskelig å assosiere seg til både til det Rypdalske og monumentale, men også til knekken mellom 60- og 70-tallet, fra Bitches Brew- og Mahavishnu-eraen.

Verket var opprinnelig en bestilling til Kongsberg Jazzfestival 2022, og har tittelen KALABALIKK – opprinnelig et svensk ord via tyrkisk som beskriver mylder i en folkesamling, men som i nyere tid har dreid betydningen mot tumulter eller opprør i en folkemasse. Motstand, anarki, felleskap! Kalabalikk!

HEDVIG MOLLESTAD gitar
STÅLE STORLØKKEN orgel, synth
OLE MOFJELL trommer