Laster Arrangementer

Happy Together

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.

Et musikalsk og poetisk stykke filmkunst fra Wong Kar-wai.

Dette er uten tvil en av de vakreste filmene fra 90-tallet, av flere grunner: Den enkle, men rørende og delikate historien, Christopher Doyles nesten smertefullt vakre foto, og Astor Piazzolas melankolsk forførende tango.

Wong Kar-wai dro til Argentina for å spille inn Happy Together, som handler om et homofilt par, Ho og Lai, som går fra hverandre etter en krangel på vei til de berømte Iguaza-fallene. Lai får etterhvert jobb som på en tango-bar i Buenos Aires, hvor han en dag får se Ho i armene på en rik amerikaner.

Rent estetisk ligner ikke Happy Together på forgjengerne Chungking Express, Ashes of Time og Fallen Angels. Den visuelle stilen er roligere og mindre frenetisk enn de lettere svimle Hong Kong-filmene. Deler av filmen er som et rent filmdikt i vibrerende, mettede farger, akkompagnert av Frank Zappa og Piazzolas vakre tango. Happy Together er et musikalsk og poetisk stykke filmkunst som viser en ny side av Wong Kar-wai, samtidig som den tematisk befinner seg i det samme landskapet som han har oppholdt seg i tidligere (kjærlighetssorg, melankoli, tid som går).  Mesterlig, helt enkelt.

«En uendelig sår drøm av en film.» – Harald Kolstad, Dagsavisen

«Et opprivende og samtidig lyrisk verk.» – Per Haddal, Aftenposten

«Wong Kar-wai and cameraman Chris Doyle have crafted their most lyrical film» – TimeOut

«[Christopher Doyles] mesterlige bruk av lys og farge gjør hvert bilde til et kunstverk.» – 1001 filmer du må se før du dør

Tema: QUEER SCREEN

Chun gwong cha sit. Regi: Wong Kar-wai. Hong Kong/Japan/Sør-Korea 1997. Aldersgrense: 15 år. Mandarin tale, norsk tekst. DCP, 1t 36min.