Laster Arrangementer

Gabriels NOVGOROD

Gabriels NOVGOROD spiller på USF Verftet 9. juni 2021!

Det er på tide at noen leverer musikken som dufter av solbelyste tømmervegger og syder av tjern og myrer. Det er på tide at noen gir oss musikken fra lave trebyer ved Østersjøen, fra hodeløse vodkafester med saltagurk, honning og smetana i etterkrigstidens nye lavblokker. Noen må nå komme med den fyrrige musikken som rant ut fra cabaretlokalet, som fløt opp fra dansebanen ved elven, og  valsene, verdens vakreste…

Gabriels Novgorod vil hente fram denne musikken: Musikken som er russisk, finsk, jødisk, nordsvensk, sigøynsk. Moll-dominert og melankolsk. Vill og vital!

Gabriels Novgorod består av Gabriel Fliflet (trekkspill, sang), David Chelsom Vogt (fele, sang), Kristoffer Chelsom Vogt (kontrabass, sang) og Jørgen Sandvik (gitar, sang).

På konsert med Gabriels Novgorod kan du få høre originale tolkninger av hardtsvingende finsk humppa, jiddisk tango og lengselsfulle valser, nordsvensk swing (med kossakktrinn) og lærerike sanger på tysk av Bertold Brecht/Kurt Weill. Med innlevelse og temperament og kraftfull firstemt sang. På et utall språk.

Gabriels Novgorod ble dannet i 2003, og har bl.a. spilt på Festspillene i Bergen, NattJazz, VossaJazz, Balkanfest, Litteratursymposiet i Odda, Columbi Egg og på Riksscenen.

Gabriel Fliflet er vokst opp til lyden av svensk, finsk og norsk sang. Årets folkemusiker 2011. Mange kjenner ham fra samarbeidet med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre, som har turnert omfattende siden 1991 og begeistret både kritikere og publikum. I denne sammenhengen øser han av sin kjennskap til etnisk populærmusikk fra sitt finske fødeland, sigøynermusikk m.m.

David Chelsom Vogt og Jørgen Sandvik har spilt sammen fra de var små. Best kjent er de fra bandet Real Ones, som startet med irsk og britisk folkemusikk og så etterhvert  utviklet sin egen, fengende pop-stil med impulser fra et utall etniske tradisjoner. Kritikeryndlinger. Bylarmprisen 2007, Spellemannsprisen 2009 og 2013. Jørgen fikk også Spelemannsprisen for sin soloplate i 2018.

Prisbelønte Kristoffer Chelsom Vogt deltar med storebror  David i  nyskapende Kniv og Taffel Swingjazzorkester og med Gabriel Fliflet bl.a. i hans og Jon Fosses verk Åresong. Både Kristoffer Vogt og Jørgen Sandvik var sentrale i Fliflets bestillingsverk til Vossajazz 2013 – Valseria og hans prosjekter Sanger fra byen og Sevje.

”En opplevelse man sent vil glemme… Disse guttene har spilleglede i høysetet.” (Fanaposten)

”Alle lar seg begeistre av denne humørfylte kvartetten” (Bergens Tidende)

Og husk: Ingen andre her til lands behersker, med slik vitalitet og ledig kyndighet,

Etnisk populærmusikk fra Østersjø-området fra 1930-, 40-, 50- og 60-tallet!

Covid 19-situasjonen: Vær trygg på konsert.

USF Verftet arbeider fokusert med å legge forholdene til rette slik at alle pålegg og anbefalinger om smitterverntiltak fra myndighetene blir fulgt. For konsertgjestene våre blir det litt annerledes å være på konsert. Vi gjør det slik:

– Det er spiseplikt for alle som ønsker å nyte alkohol under konserten. Betal med kort, ha bankID klar for autentisering.
– Billetter kan bare kjøpes på forhånd
– Alle som kjøper billett må registrere sine kontaktdetaljer hos billettutsteder.
– Den som kjøper billett i sitt navn og selger/gir den videre til andre, forplikter seg til å kunne opplyse om den andres kontaktdetaljer for eventuell smittesporing.
– Innslipp til konsert starter i god tid før konsertstart. Vi oppfordrer alle til å komme tidsnok, slik at det ikke oppstår lang kø.
– Det er plassert dispensere med hånddesinfeksjonsmiddel på hele området. Bruk dem ofte.
– Hold avstand. Våre konsertverter kan, hvis nødvendig, henstille om å oppløse tette grupper. Vi oppfordrer alle om å følge vertenes anvisninger. Det er nok plass i konsertområdet til at ønsker og anbefalinger om avstand kan holdes.

Vis hensyn og solidaritet med dine medmennesker på konsert, og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, hold avstand i kø, vær grei, smil og kos deg.