Laster Arrangementer

Gabriel Fliflet – I lys loge

Gabriel Fliflet og fire framifrå musikere

Gabriel Fliflet er et kjent navn for publikum i Bergen, både som musiker og konsertarrangør. Under årets Vossa Jazz presenterte han sitt nye bestillingsverk «I lys loge». 

Dørene åpner kl. 20 / konsertstart kl. 21

I 2023 var det også 30 år siden han tok i mot den gjeve Vossa Jazz-prisen.

Denne kvelden får vi et gjenhør med bestillingsverket og sangsyklusen, der tekstene er skrevet av Kjartan Fløgstad og musikken er komponert av Fliflet.

Det er heller ikke første gang han samarbeider med Fløgstad. I 2021 ga Fliflet, sammen med de to musikerne i Trio Alde, ut albumet «Himlaleite – songar av Fløgstad og Fliflet», som de fikk svært gode kritikker for.

Slik mennesker har gjort i uminnelige tider skal vi også denne kvelden samles rundt leirbålet og ilden.

Sammen med fire framifrå musikere – Susanne Lundeng, Jørgen Sandvik, Per Jørgensen og Anders Bitustøyl – skal Fliflet med særpreg og stor formidlingskraft igjen fremføre musikken fra «I lys loge».

Så bli med inn i varmen der han og bandet byr på en melodisk og spennende vandring i landskapet mellom jazz, folkemusikk og visesang.

«Poesien til Fløgstad og musikken til Fliflet har nokre grunnleggjande fellestrekk. Dei kombinerer det folkelege og det sofistikerte, det nøkterne og det patosfylte. Uttrykket er likeframt og truverdig. Fliflet (…) låner friskt frå folkelege musikkformer verda rundt enten det er tale om chansons, klezmer, tex mex eller cajun.» – Lars Mossefinn, salt-peanuts.eu

GABRIEL FLIFLET trekkspill, piano, vokal
SUSANNE LUNDENG fele, vokal
JØRGEN SANDVIK gitar, vokal
PER JØRGENSEN trompet, perkusjon, vokal
ANDERS BITUSTØYL kontrabass, vokal