Laster Arrangementer

Filmverksted for barn: lag en zoetrop!

Denne søndagen er det Familiedag på USF Verftet med masse aktiviteter. Vi i Cinemateket lærer barna å lage sin egen lille filmsnutt på en historisk zoetrop som de får ta med seg hjem.

Vi holder filmverksted for barn på familiedagen på USF Verftet. På animasjonsverkstedene våre får barn en mulighet til å uttrykke seg kreativt, samtidig som de lærer å forstå abstrakte begrep som tid, bevegelse og design. Denne gangen er det et annerledes fokus på animasjon, nemlig ved hjelp av zoetrop.

Zoetropen er den mest kjente av flere animasjonsleker som ble oppfunnet på 1800-tallet. Det var nemlig da folk først oppdaget måter å få stillbilder til å bevege seg på. Zoetrop er et optisk instrument som skaper illusjon av bevegelse, og regnes som en av filmens forløpere. Er det ikke kult at det er tregheten i synet vårt som gjør at tegningen ser ut til å bevege seg sammenhengende? Inntrykket av å se bevegelse oppstår i hjernen og er en illusjon!

Målet er å inspirere og veilede den neste generasjonen filmskapere og filmelskere gjennom interaktiv læring. Hva er egentlig film, og hvordan oppstod det? Vi lærer barna å lage sin egen lille filmsnutt på en historisk zoetrop som de får ta med seg hjem.

Passer for barn i alderen 4 til 14 år, men alle er velkomne!

Drop inn mellom kl 13 og 15.
Gratis!