Laster Arrangementer

Film: Witness for the Prosecution

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.

Billy Wilder og Marlene Dietrich utviklet et langt vennskap basert på sterk gjensidig beundring. Derfor er det ikke overraskende at Wilder gikk med på å regissere Witness for the Prosecution da Marlene gjorde ham oppmerksom på prosjektet og tilføyde at hun kun ville spille i filmen dersom han hadde regien.

Witness for the Prosecution, som er basert på suksessdramaet av Agatha Christie, fikk seks Oscar-nominasjoner og ble angivelig lovprist av Agatha Christie selv som den beste filmatiseringen av hennes verk hun hadde sett.

Når en velstående enke blir funnet myrdet, blir hennes gifte beiler, Leonard Vole (Tyrone Power), anklaget. Leonard Voles eneste håp om frifinnelse er vitneutsagnet til konen Christine Vole (Marlene Dietrich), men det vanntette alibiet rakner når hun røper noen sjokkerende hemmeligheter hun selv har.

Witness for the Prosecution har også med fabelaktige Charles Laughton i en Oscar-nominert rolle, og filmen holdt publikum i åndeløs spenning med sine overraskende vendinger og rystende klimaks.

Fun-fact: Marlene Dietrich var så sikker på at hun ville bli nominert til Oscar for rollen som Christine Vole at hun spilte inn en ny introduksjon til Las Vegas-showet sitt, der hun nevner nominasjonen. Hun ble ikke nominert, og ble dypt skuffet.

Witness for the Prosecution. Regi: Billy Wilder. USA 1957. Engelsk og tysk tale, norsk tekst. Aldersgrense: Tillatt for alle. 35mm, 1t 56min.