Laster Arrangementer

Film: Velkommen Mr. Chance

Dramakomedien Velkommen Mr. Chance er en  historie om en enkel mann som uventet befinner seg i maktens høyeste korridorer

Regissør Hal Ashby gir oss en tankevekkende film om makt. medier og menneskelig naivitet.

Peter Sellers spiller en uforglemmelig rolle som Chance, og filmen utforsker på en underholdende og urovekkende måte hvordan en persons tilsynelatende mangel på kunnskap kan bli tolket som en form for visdom og intelligens i vår verden.

Handlingen følger hovedpersonen Chance, en enkel mann som har tilbrakt hele livet sitt i isolasjon, tilsynelatende uten å ha noen form for utdannelse eller erfaring utenom å ta seg av hagen til sin avdøde arbeidsgiver.

Når hans arbeidsgiver dør, blir Chance tvunget til å forlate huset og hans trygge tilværelse for første gang. Han blir snart oppdaget av en velstående forretningsmann som tror at Chances enkle svar på livets spørsmål er en form for dyp filosofi, og som introduserer ham for det politiske og sosiale eliten i Washington D.C.

Chance blir raskt en mediesensasjon og rådgiver for en mektig politiker. Men hans naive svar på spørsmål om alt fra økonomi til internasjonal politikk, avslører at han ikke har noen faktisk kunnskap om verden utover det han har sett på TV. Til tross for dette blir Chance en stadig mer innflytelsesrik figur, og hans enkle tilnærming til livet får en dyp innvirkning på dem rundt ham.

Filmen er valgt ut av musikeren Maria Moe:
«En kveld ville mamma og pappa se film med meg, noe jeg i utgangspunktet var motvillig til å bruke fredagen på. Derfor var overraskelsen stor da filmen viste seg å være kul!»

Originaltittel: Being There. Regi: Hal Ashby. USA, 1979. Engelsk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 12 år. Format: 35mm. 2t 10min.