Laster Arrangementer

Film: The Souvenir – part II

I The Souvenir part two møter vi unge Julie som med emosjonell og kreativ kraft finner sin egen vei som filmstudent i 1980-tallets London – se den i Cinemateket på USF Verftet

ONS 11. MAI KL. 18:00

SØN 15. MAI KL. 17:00

The Souvenir: Part II. Regi: Joanna Hogg. Storbritannia 2022. Språk: engelsk. Tekst: utekstet. Aldersgrense: 15. DCP, 1t 47min.

Sorgtung og utmattet etter en tragisk slutt på forholdet med en kjæreste som hadde lidd av rusavhengighet, oppdriver unge Julie (Honor Swinton Byrne) emosjonell og kreativ kraft til å finne sin egen vei som filmstudent i 1980-tallets London.

Den britiske regissøren Joanna Hogg – en filmskaper med en uuttømmelig visuell genialitet og sosiologisk teft – skaper i fortsettelsen av den selvbiografiske The Souvenir fra 2019 et mildt meta-filmatisk speilbilde av første del og berører dypt med den ene overraskende og fengslende ideen etter den andre.

The Souvenir: Part II handler om å finne sin egen kunstneriske inspirasjon og individualitet som styrer unna enhver mulig klisjé, fortalt med filmskaperens helt unike og skjeve skarphet. Filmen byr også på et fascinerende rollegalleri med Tilda Swinton, Harris Dickinson, Ariane Labed, Joe Alwyn og en karismatisk Richard Ayoade.

The Souvenir: Part II ble vist som en del av sideseksjonen Quinzaine des Réalisateurs (The Directors’ Fortnight) i Cannes i 2021.

Filmen presenteres i samarbeid med Bergen internasjonale filmfestival.