Laster Arrangementer

Film: The Jerk

Steve Martin spiller The Jerk – en dum mann oppvokst i en svart familie, og nå skal han ut i verden for å bli til noe

Vises

TIR 1. MAR KL. 18.00

TOR 3. MAR KL. 18.00

«Jeg ble født som et fattig, svart barn» er Steve Martins åpningsreplikk i denne forbilledlig dristige komiske tolkningen av sørstatenes sedvaner når det gjelder etnisitet. Martin spiller en dum mann oppvokst i en svart familie, og nå skal han ut i verden for å bli til noe – men først må han akseptere det faktum at han er hvit.

Carl Reiner leverer briljant regi av Martin i rollen som tomskallen Navin R. Johnson, den adopterte hvite sønnen av svarte gårdsforpaktere. Han har ingen anelse om at han ser annerledes ut enn de som oppfostret ham. Når moren (Mabel King) avslører sannheten, drar Navin av sted for å starte en ny tilværelse, og får sin store sjanse hos Harry Hartounian (Jackie Mason), som hyrer ham til å fylle bensin. Derfra snubler Navin inn i en rekke utrolig lattervekkende situasjoner. Allerede i sin første hovedrolle gir Steve Martin til kjenne sin geniale teft for absurd komedie, og The Jerk, som også har Bernadette Peters på rollelisten, er en av tidenes mest absurde og urkomiske filmer.

«The Jerk […] er vekselvis morsom, vulgær og tvetydig smart, aller mest når den etterstreber absolutt stupiditet.» –The New York Times

The Jerk. Regi: Carl Reiner. USA 1979. Aldersgrense: 15 år. Språk: engelsk. Tekst: norsk. 35mm, 1t 34min.