Laster Arrangementer

Film: Riket – Del 1

Se de gode filmene i Bergens minste kino: Cinemateket på USF Verftet.

Tema: Høstens horror

Vises:
Onsdag 23. september kl. 20:15
Søndag 27. september kl. 19:30
Kr. 90/70
BILLETTER

Første del av den første Riket-serien.

Et avsindig, halsbrekkende og isnende nifst sykehusdrama med innslag av såpeopera, farse og skrekkfilm. Handlingen utspiller seg på Rikshospitalet i København, hvor leger og sykepleiere, blant annet den svenske nevrokirurgen Helmer («Danskjävlar!!!»), bakser med naturlige og overnaturlige problemer. Rikshospitalet er bygget på en gammel blekeplass, og det kan nå virke som om «fukten og væten har vendt tilbake…». Helmer hater danskene og tar det ikke så tungt at han har feiloperert den lille jenta Mona, mens direktør Mosgaard prøver å få opp arbeidsmoralen med «Operasjon Morgenluft». I mens vandrer den overtroiske Fru Drusse rundt i korridorene på jakt etter ånder. Intenst spennende og hylende morsom.

«Rikets blodflimrende halvmørke skjuler knapt en urolig tumleplass for alle slags spøkelser, med grøssende mengder av såpeopera, legeroman, folkekomedie, science fiction, eksorsisme, parodi, pastisj, svart magi, angstlyst, effekt-makeri og en vel anbragt stormannsgalskap. Men først og fremst har filmen livgivende trykk og temperatur samt oppfinnsomhet. Den suger saftig næring fra dødsforaktende humor. Dette er den lystigste, ærgjerrigste og ledigst henslengte nordiske filmen på lenge. Og den fører tilskueren inn i tilfreds trance.» – Per Haddal, Aftenposten

Riget. Regi: Lars von Trier. Danmark/Sverige/Tyskland/Nederland 1994. Dansk og svensk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 15 år. 35mm, 2t 5min.