Laster Arrangementer

Film: Occupied Cinema

Se de gode filmene i Bergens minste kino: Cinemateket på USF Verftet.

Tema: Pusterom

Vises:
Onsdag 2. september kl. 18:00
Kr. 90/70
BILLETTER

I kjølvannet Jugoslavias fall ble fjorten kinoer privatisert i Beograd alene. Disse ble solgt til relativt tvilsomme investorer. I filmen følger vi okkupasjonen av en av disse kinoene gjort av en gruppe filmskapere, kunstnere, aktivister og tidligere kinoansatte, i deres forsøk på å organisere motstand til den nye eierens plan for bygningen. I løpet av okkupasjonen organiserer de hundrevis av filmvisninger og diskusjoner i kinosalen.

Vi står midt i en fascinerende prosess, med diskusjoner som i et ideologisk teater, hvor klassetilhørighet og kapitalisme er temaer for tilbakevendende uenighet. Deltakerne er fulle av energi, ideer, kunnskap og drømmer, og denne gamle kinoen blir et samlingssted for alt dette. Men kan dette rommet oppfylle alles drømmer, og kan drømmene settes ut i praksis?

Filmen er laget på en måte som får deg til å føle at du er en del av dette intense eventyret, samtidig som den gir en artikulert innsikt i konsekvensene av privatisering av offentlige rom, og nødvendigheten av å organisere og tenke nytt om den type samfunn vi ønsker å leve i.

Sammen med Landless, reflekterer denne filmen rundt okkupasjon som et verktøy mot urettferdighet og for et sted å høre til.

Okupirani bioskop. Regi: Senka Domanovic. Serbia 2018. Serbisk tale, engelske tekst. Aldersgrense: tillat for alle. Digital kopi, 1t 27min.