Laster Arrangementer

Film: Mr. Nobody

Så lenge du ikke velger blir alt mulig

Jaco van Dormael fikk sitt gjennombrudd tidlig på nittitallet med to spektakulære suksesser (Toto Le Héros og Le Huitiéme Jour) for så å ta en tretten år lang pause fra film. Med Mr. Nobody gjorde han et fantastisk comeback.

Filmens protagonist, Nemo, er den eldste gjenlevende dødelige i et samfunn hvor døden er overvunnet takket være avansert stamcelle-teknologi. På sitt dødsleie ser han tilbake på livet, eller snarere på de tre ulike livene han kunne ha levd, med tre ulike kvinner, kanskje på flere enn én planet. Han minnes et normalt liv som ektemann og far, og hendelser fra sin barn- og ungdom. Handlingene hans har vært styrt av et eksistensielt mantra: så lenge du ikke velger blir alt mulig. Med stødig hånd blander regissør van Dormael science fiction med tilbakeblikk og naturalisme og lager et forunderlig og kaleidoskopisk portrett av Nemo. Filmen var nominert til Gull-løven og vant to andre priser i Venezia i 2009.

Tema: Farger i film

Mr. Nobody. Regi: Jaco van Dormael. Kanada, Belgia, Frankrike, Tyskland 2009. Engelsk og fransk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 11 år. 35mm, 2t 16min.