Laster Arrangementer

Film: Lykken

Lykken – et tvetydig drama om kjærligheten

François og Thérèse lever med sine to barn i et lykkelig ekteskap helt til François treffer vakre Emilie, som han raskt forelsker seg i og innleder et forhold til. Etter en tid kjenner han et behov for å tilstå overfor sin kone mens de er på utflukt på landet, sittende på en eng. Thérèse går sin vei, og blir senere funnet druknet.

TIR 6. JUNI KL. 20:15

ONS 7. JUNI KL. 18:00

Med Lykken har Varda klart å skape en av filmhistoriens mest tvetydige filmer. Noen vil oppfatte filmen som en naiv hyllest til personene og den «enkle» kjærligheten. Andre ser den som bitende ironi – fra første bilde. Samtidig innehar den en følelse av autentisitet som kan skyldes at skuespillerne som gestalter François og Thérèse, var gift også i virkeligheten, og at barna i filmen er deres egne.

Originaltittel: Le bonheur. Regi: Agnès Varda. Frankrike, 1965. Fransk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 15 år. Format: 35mm. 1t 19min.

Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å ta kontakt på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.