Laster Arrangementer

Film: Landless

Se de gode filmene i Bergens minste kino: Cinemateket på USF Verftet.

Tema: Pusterom

Vises:
Onsdag 2. september kl. 20:15
Kr. 90/70
BILLETTER

The Landless Workers Movement er en marxistisk inspirert sosial bevegelse i Brasil, med et uformelt medlemstall på 1,5 millioner. Målet med bevegelsen er å gi fattige arbeidere tilgang til land. Brasils president Jair Bolsonaro beskrev nylig bevegelsen som en «fiende av staten».

Filmen følger kampen til en gruppe bosettere over en periode på fire år, fra første spadetak til barrikade, fra 2015 til i dag. Vi blir introdusert for kjernen i organisasjonen, sosiale forhold og bevegelsens krav og mål. Vi innser raskt at The Landless Workers Movement handler om mer enn å vinne land. Bevegelsen er for like rettigheter for alle, den står opp mot diskriminering og sexisme, mot korrupsjon og for en sunn, lokal og bærekraftig matproduksjon for alle.

Kameraet beveger seg langsomt og bildene er rause, noe som gir hovedpersonene et trygt rom å uttrykke seg i. Tempoet i filmen står til bevegelsen filmen skildrer, som representerer en kamp over flere tiår mot noen av de mest aggressive selskapene i landet.

Med avstand fra storbyene og motebasert aktivisme, gir Landless oss et blikk på kampen for sosial rettferdighet og et brukbart kart over hva som må til for å redde denne planeten. Sammen med Occupied Cinema reflekterer denne filmen rundt okkupasjon som et verktøy mot urettferdighet og for et sted å høre til.

Landless. Regi: Camila Freitas. Brasil 2019. Portugisisk, engelske tekst. Aldersgrense: tillat for alle. Digital kopi, 1t 50min.