Laster Arrangementer

Film: Feriesabotøren

 Feriesabotøren – Jacques Tati med sin herlige karakter Herr Hulot

Karakteren Monsieur Hulot (Jacques Tati), en klossete, nysgjerrig og vennlig mann, alltid utstyrt med snau frakk og pipe, dukker for første gang opp i Feriesabotøren. Det er sommer, og herr Hulot har bestemt seg for å dra på ferie. Men drømmen om et avslappet og vellykket opphold ser raskt ut til å spoleres.

ONS 7. JUNI KL. 20:00

SØN 11. JUNI KL. 17:00

Jacques Tati var en utrolig sjarmerende skuespiller og unik regissør, kjennetegnet av en forkjærlighet for paradokser, ironisk observasjon, lydlig humor og samfunnskritikk. Med sine underfundige filmer videreutviklet han slapsticksjangeren, samtidig som han beviste at intelligens og eksperimentering ikke utelukker underholdning.

Rowan Atkinson har uttalt at Hulot har vært en inspirasjonskilde til hans figur Mr. Bean. Monsieur Hulot dukket senere opp i en rekke publikumssuksesser, Min forunderlige onkel (1959), Play Time (1967) og Trafikk (1971).

Originaltittel: Les vacances de Monsieur Hulot. Regi: Jacques Tati. Frankrike, 1953. Fransk tale, norsk tekst. Aldersgrense: Tillatt for alle. Format: 35mm. 1t 26min.

Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å ta kontakt på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.