Laster Arrangementer

Film: Exhibition

I Joanna Hoggs Exhibition møter vi et ressurssterkt, moderne bohempar, som etter mange år fortsatt strever med å nærme seg hverandre

ONS 25. MAI KL. 18:00

ONS 15. JUNI KL. 20:15

Exhibition. Regi: Joanna Hogg. Storbritannia 2013 Språk: engelsk. Tekst: utekstet. Aldersgrense: 15. DCP, 1t 44min.

En særegen, intelligent og dypt fascinerende film.

Joanna Hoggs Exhibition handler om et middelaldrende kunstnerpar, kun kalt D og H, som skal selge sitt eksklusive hus i Vest-London. Filmen utspiller seg hovedsaklig innenfor dette bygget, hvor de to både bor og arbeider, med interntelefon som kommunikasjonsmiddel dem imellom, og store vinduer som nærmest stiller dem ut for omverdenen.

Med sine statiske, observerende bilder og et lydspor som stadig minner om storbyen utenfor, kan filmen gi assosiasjoner til Haneke, Ozu og Antonioni. Exhibition er en formsikker, suggererende og subtil skildring av et ressurssterkt, moderne bohempar, som etter mange år fortsatt strever med å nærme seg hverandre både intellektuelt og seksuelt, mens angsten langsomt eter kunstnersjelen.

Hovedrollene gestaltes med dempet spill og naturlig autentisitet av Viv Albertine fra punkbandet The Slits og kunstneren Liam Gillick, begge debutanter foran kamera. Det enestående innspillingsstedet, et modernistisk bygg tegnet av arkitekten James Melvin, blir dessuten en integrert del av filmens estetikk og (indre, så vel som ytre) handling.

Exhibition er Joanna Hoggs tredje spillefilm, hvor hun viderefører både formspråk og tematikk, samtidig som hun for første gang innlemmer fantasisekvenser i narrasjonen.