Laster Arrangementer

Film: Even cowgirls get the blues

Musiker velger film: Vilde Tuv vil se Sissy Hankshaw igjen, hun som har kjempelange tommeltotter som hun haiker med

TIR 3. MAI KL. 18:00

TOR 5. MAI KL. 20:15

Even Cowgirls Get the Blues. Regi: Gus Van sant. USA 1993. Aldersgrense: 15 år. Språk: engelsk. Tekst: norsk. 35mm, 1t 46min.

«En maler fra Detroit som heter Erik Steiger fortalte meg om denne filmen. Han syntes det var rart at jeg ikke hadde sett den! Et år tidligere hadde jeg gitt ut sangen Ensom Cowgirl som er skrevet sammen med Charlotte Lilleheil, biblioteksjefen på Fedje. Jeg så filmen sammen med Erik på loftet i et stort slott på Sjælland på en bitteliten dataskjerm. Jeg likte den kjempegodt og var enig, hvorfor hadde jeg ikke hørt om den før? Filmen inneholder 3 ting jeg liker: «magisk realisme», haiking og en sekt. Jeg har ikke sett den siden 2016, så jeg gleder meg til å se den igjen, på et stort lerret! Her er det lov (håper jeg) å ha med seg både snacks som bråker og med sterk lukt.» – Vilde Tuv

Vilde Tuv (f.1986) er en artist, låtskriver og produsent fra Bergen. Hun er kjent som et «enkvinnesorkester» som spiller gitar og trommer samtidig som hun synger. Debutalbumet hennes «D’ meg» (2016) ble nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen indie. Fem år senere kom andre albumet «Melting Songs» hvor blokkfløyten har den mest sentrale rollen i dette trance-albumet som nettopp vant Spellemannprisen 2021 i klassen elektronika.