Laster Arrangementer

Film: Disobedience

Disobedience inngår i serien Female Minority Voices

TIR 27. SEP KL. 18:00

Disobedience. Regi: Sebastián Lelio. Storbritannia, Irland, USA 2017. Aldersgrense: 15 år. Språk: engelsk. Tekst: engelsk. DCP, 1t 54min.

Filmen er kuratert og presentert i samarbeid med våre venner i Female Minority Voices.

FMV ble startet i 2021 av Anine Fatou Bråten og er en organisasjon som søker å løfte fram kvinnelige minoritetsstemmer fra hele verden. Fra det politiske til det kulturelle og alt derimellom – FMV står for et bredt utvalg av aktiviteter og tilstelninger. De har blant annet en bokklubb og de arrangerer paneldebatter og middager – og alt tar sikte på å engasjere og inspirere både medlemmer og samfunnet for øvrig.

I høst vil vi presentere en serie av filmer som et følge til månedens bok i FMVs bokklubb, noe som gir oss anledning til å dykke dypere ned i temaene og synspunktene som utforskes. Med et fantastisk utvalg av kjente og kjære klassikere, nyere filmer og mindre sette perler retter serien søkelyset mot de altfor ofte marginaliserte stemmene til minoritetskvinner – både som objekt og filmskapere. Vi håper du kommer!

Om filmen:
Når den høyt aktede rabbien Rav Krushka dør, kommer datteren hans, avhopperen Ronit, spilt av Rachel Weisz, tilbake til London for å ta et siste farvel med sin far. Vel hjemme oppdager hun at hennes to barndomsvenner Dovid (Alessandro Nivola) og Esti (Rachel McAdams) har giftet seg. Der Ronit klarte å unnslippe det strenge samfunnet, er Esti fanget i et ekteskap med en mann hun ikke elsker på den rette måten. Og når de to kvinnene møtes igjen etter årevis fra hverandre, blusser forelskelsen mellom dem opp igjen sterkere enn noensinne.

English:
From a screenplay by Sebastián Lelio and Rebecca Lenkiewicz, and based on Naomi Alderman’s book, the film follows a woman (Rachel Weisz) as she returns to the community that shunned her decades earlier for an attraction to a childhood friend (Rachel McAdams). Once back, their passions reignite as they explore the boundaries of faith and sexuality.