Laster Arrangementer

Film: Cinemateket junior – Sangen fra havet

Cinemateket Junior er den nye filmserien for barn og barnefamilier – kun kr 50 pr billett!

Sangen fra havet er en fantastisk fortelling for små og store. Inspirert av det irske sagnet om selkiene – en skapning som er halvt sel, halvt menneske – forteller filmen et eventyr om en bror og en søsters fabelaktige reise gjennom myter, magi og fortidens glemte hemmeligheter.

Ben og den stumme lillesøsteren Saoirse bor med pappaen sin i et fyrtårn på en øy i havgapet. En dag begynner de merkeligste ting å skje, og før de vet ordet av det befinner de to seg på et eventyr uten like – i en verden med alver, kjemper, myter og magi. Saoirse er nemlig den siste selkien, og nå må hun finne stemmen sin og synge havets sang for å redde alvefolket fra å gå under for alltid.

Sangen fra havet vises med norske stemmer – med blant andre Henrik Folke-Olsen Hellum, Josephine Østergaard, Anders Baasmo Christiansen, Lise Fjeldstad, Trond-Viggo Torgersen og Ane Brun i de norske stemmene. Bli med på en stor filmopplevelse!

Song of the Sea. Regi: Tomm Moore. Irland 2014. Tale: norsk. Tekst: utekstet. Aldersgrense: 6 år. DCP, 1t 33min.

Cinemateket Junior er Cinemateket i Bergen sin nye filmserie myntet på barn og barnefamilier. Målgruppen er fra 4 til 12 år. Én søndag i måneden viser vi både klassiske og nyere filmer for barn. Tilbudet vil også inkludere barnevennlige filmverksteder og filmkonserter.

En dag på kommersiell kino for en hel familie kan bli temmelig dyrt. Vi ønsker å tilby rimeligere alternativer til dette, men fremdeles skape filmminner for livet for de små. Kun 50 kr. per billett til både store og små!