Laster Arrangementer

Film: Adjø solidaritet

Wam og Vennerøds oppgjør med dessertgenerasjonen. Se de beste filmene – i den beste lille kinosalen – Cinemateket på USF Verftet

Adjø solidaritet veksler mellom fortid, nåtid og drøm. Filmen kan tolkes som et oppgjør med dagens samfunn såvel politisk, ideologisk som menneskelig. Den er en opprivende og selvironisk historie om den første store og velutdannede generasjonen født like etter krigen, dessertgenerasjonen, som levde sine viktigste ungdomsår mellom 1965 og 1975, i en tid da samfunnet var preget av høykonjunktur og bekymringsløshet.

Wam og Vennerøds tiende film avrunder trilogien «Sangen om den knuste drømmen» (Drømmeslottet og Åpen fremtid er de to andre) med 680 scener, 83 skuespillere og hundrevis av statister. Filmen holder høy temperatur, skuespillerne behandles intelligent, Philip Øgaards foto er følsomt og uttrykksfullt. Et imponerende krafttak som setter stadige støkk i tilskueren.

Adjø solidaritet. Regi: Sven Wam og Petter Vennerød. Norge 1985. Tale: norsk. Tekst: utekstet. Aldersgrense: 12 år. DCP, 2t 21min.