Laster Arrangementer

Eyolf Dale Trio

Pianisten Eyolf Dale med Audin Kleive og Per Zanussi – konsert på USF Verftet 12.03.2021.

Trioen slipper platen Being på Edition Records i februar og måneden etter kommer de til Bergen Jazzforum for å spille sin første konsert her.

Mange av de største jazzpianistene har gjort sitt noe av sitt fineste arbeid i små format: Bill Evans, Keith Jarrett, Brad Mehldau har alle hatt legendariske trioer, og nå har en av de fremste norske pianistene de siste årene også en! Eyolf Dale har tatt med seg rytmeseksjonen fra Wolf Valley-bandet og satt sammen et trespann av musikere i det absolutte toppsjiktet.

Trommeslager Audun Kleive er intet mindre enn en legende i norsk jazzhistorie. Med nærmere to hundre utgivelser bak seg, utallige turneer i inn- og utland, og en formidabel evne til improvisert samspill, har han markert seg som en inspirasjonskilde for flere generasjoner unge musikere. Bassist Per Zanussi har siden sent 90-tall markert seg som en høyst original og søkende musiker og komponist, og er viden kjent for sine egne band og orkestre.

Med Kleive og Zanussi er det duket for et uhyre tett samspill, både med plass til det uventede og med plass til Dales helt egne komposisjoner. Musikalsk har Eyolf Dale alltid befunnet seg i et melodisk og rytmisk utforskende, syngende og klangrikt leie, til glede for et etterhvert globalt jazzpublikum.