Laster Arrangementer

EKKO 2020: Lars Horntveth med BIT20 Ensemble

Ekkofestival XVII presenterer: SILENCIO & THE ECHO BOLERO STARS
Lars Horntveth med BIT20 Ensemble, Ståle Storløkken og Axel Skalstad (live – konsert og bestillingsverk) på USF Verftet

Lars Horntveth er en av Norges mest respekterte musikere. Han er kanskje mest kjent som medlem av den übermusikalske Horntveth-familien og Jaga Jazzist, men han er også et multiinstrumentalt tusenbein med én fot i utallige bandprosjekter og produksjoner. I sitt solomateriale utforsker Horntveth orkesterformatet og baserer seg på et utrykk som balanserer mellom klassisk tradisjon, eksperimentell repetisjon og elektroniske lydbilder, noe som alltid har appellert til oss i Ekko. Det filmatiske og lekne albumet «Pooka» er komponert for orkester, og inkasserte i 2004 en Spellemann for årets elektronika/samtidsmusikk. Fire år senere kom oppfølgeren «Kaleidoscopic», også den til strålende kritikker.

På bestilling fra Ekko avdukes nå, tolv år etter, endelig et nytt kapittel, og igjen åpnes dørene inn til Lars’ eget musikalske univers på USF Verftet. Verket har fått tittelen «Silencio & the Echo Bolero Stars» og i hovedrollen finner man Lars selv i samspill med BIT20 Ensemble, Ståle Storløkken, kjent som synt-virtuos fra bla. Motorpsycho og Supersilent, og trommeslager Axel Skalstad fra bla. Krokofant .BIT20 Ensemble er et samtidsmusikkorkester med sinfoniettabesetning: fløyte, obo, klarinett, fagott, horn, trompet, trombone, to slagverkere, harpe, piano, to fioliner, bratsj, cello, kontrabass og elektronikk.

Covid 19-situasjonen: Vær trygg på konsert💚
USF Verftet arbeider fokusert med å legge forholdene til rette slik at alle pålegg og anbefalinger om smitterverntiltak fra myndighetene blir fulgt. For konsertgjestene våre blir det litt annerledes å være på konsert. Vi gjør det slik:

– Billetter kan bare kjøpes på forhånd
– Alle som kjøper billett må registrere sine kontaktdetaljer hos billettutsteder.
– Den som kjøper billett i sitt navn og selger/gir den videre til andre, forplikter seg til å kunne opplyse om den andres kontaktdetaljer for eventuell smittesporing.
– Innslipp til konsert starter en time før konsertstart. Vi oppfordrer alle til å komme tidsnok, slik at det ikke oppstår lang kø.
– Det er plassert dispensere med hånddesinfeksjonsmiddel på hele området. Bruk dem ofte.
– Hold avstand. Våre konsertverter kan, hvis nødvendig, henstille om å oppløse tette grupper. Vi oppfordrer alle om å følge vertenes anvisninger. Det er nok plass i konsertområdet til at ønsker og anbefalinger om avstand kan holdes.

Vis hensyn og solidaritet med dine medmennesker på konsert, og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, hold avstand i kø, vær grei, smil og kos deg👍