Laster Arrangementer

Dansens dager 2021

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.

Dansens dager er en hyllest til dansen og en anerkjennelse av kunstformen som en viktig kulturell og sosial samværs- og uttrykksform i dagens samfunn. I 1982 etablerte Unesco Den Internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans, og denne feires internasjonalt den 29. april hvert år. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727-1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. I Norge døpte vi om arrangementet til Dansens Dager i 2010 siden vi alltid feirer over flere dager.

Ønsket for denne dagen er at danseglade amatører og profesjonelle verden over setter fokus på ulike danseformer, feirer kunstformen og krysser politiske, kulturelle og etniske grenser gjennom dansen.
I denne anledningen samarbeider Cinemateket og Bergen Dansesenter for å presentere en hel dag med dansefilmer for å feire, inspirere og underholde. BIT Teatergarsjen er medarrangør på visningenene av TIME TO ACT og MAY B.

UPROOTED – THE JOURNEY OF JAZZ DANCE: Det kjappe kaleidoskopet av bevegelse og musikk i Uprooted taler tydeligere enn noe annet. Uprooted setter vitnesbyrd fra dedikerte utøvere av jazzdans opp mot en lineær gransking av amerikansk historie.

KL. 12:00.

MAGUY MARIN: TIME TO ACT:
Stjernekoreograf Maguy Marin gjorde kometkarriere i Frankrikes nye bølge innen moderne dans på 1970-tallet. Som en samtidig med Pina Bausch skilte verkene hennes seg ut innen sceneestetikk, politisk kommentar og dristig integrering av tradisjonell dans med uventet narrativ, musikalske og fysiske elementer.

KL. 14:00.

MAY B:
Maguy Marins May B er løselig basert på Samuel Becketts verker. Med de ti danserne dekket av leire fanger May B opp en humanitet ved de fattige, de gamle, de utstøtte, hvis kropper danner en motsetning til alle klassiske og idealiserte representasjoner av den dansende kroppen.

KL. 16:15.

SOME LIKE IT HIP HOP:
Some Like It Hip Hop er en historie om kjærlighet, falsk identitet og revolusjon i en storby der bøker er bannlyst og hvor kvinner er underkastet menn. Historien kretser rundt to sentrale kvinnelige rollefigurer, Jo-Jo og Kerri.

KL. 18:30