Laster Arrangementer

Close to the Rain festival

Close to the Rain, Bergen Prog Festival, er tilbake i tredje utgave, og for første gang i Bergens storstue USF Verftet. Totalt vil 8 band fylle programmet som går over to dager, og vi er stolt av å kunne presentere gigantene Leprous og Airbag som to av årets hovedattraksjoner.

SOFT MACHINE

The legendary Canterbury group Soft Machine will play on Saturday the 8th! Today’s version of the group are Roy Babbington, John Etheridge, Theo Travis & John Marshall all flying high on the success of their excellent comeback album «Hidden Details» from 2018! Art Themen will be playing saxophone while Theo Travis will be on tour with King Crimson for the Bergen show!

LEPROUS

Med en kalender fylt av utsolgte konserter i både Europa, Asia, Sør- og Nord-Amerika har Leprous blitt et godt kjent navn i alle kriker og kroker, og er et av Norges største og mest aktuelle progband om dagen. I 2017 kom studioalbumet «Malina», som har skutt dem til værs og med høye terningkast og fulle hus verden over. Etter en omfattende turne i Sør-Amerika returnerer bandet til Bergen for første gang på 4 år, hvor de headliner fredagen på Close to the Rain.

AIRBAG

…fra Oslo er nylig tilbake fra den flytende festivalen Cruise To The Edge i Karibien. Bandet er nå klare for å returnere til Bergen, og denne gangen med en helt spesiell konsert eksklusiv for CTTR hvor de spiller debutalbumet «Identity» i sin helhet i forbindelse med albumets
10-årsjubileum.

OAK

I etterkant av slippet av OAKs andre album, «False Memory Archive», har bandet tatt et svvmilssteg mot fronten av den norske progrockscenen. Utover å være booket til årets Close to the Rain, kan bandet ses på årets Night of the Prog festival i Tyskland, en av verdens største festivaler i sjangeren. Bandet har et uttrykk som kan beskrives med referanser til band som Talk Talk, Pink Floyd and Steven Wilson, og med medlemmer av livebandet til Airbag og Bjørn Riis, er definitivt Oak et orkester å få øynene opp for.

PANZERPAPPA

…har siden oppstarten i 1998 blitt en institusjon i den Norske progrockscenen. Bandet er aktuelle med «Summarisk Suite» som slippes 3 mai, og kan beskrives musikalsk som progressiv rock med et vennlig ansikt. Utover å låte genuint kan en finne linker til inspirasjonskilder som Samla Mammas Manna, King Crimson, Henry Cow, Univers Zero og Frank Zappa i bandets musikk.

SWIFAN EOLH & THE MUDRA CHOIR

…er et nytt band fra Norge. Bandet mikser elementer fra rock, jazz, psykedelia og prog og ble grunnlagt i 2015. Debutplaten «The Key» ble sluppet på Apollon Records Prog i 2019, og har mottatt strålende kritikker.

THE WINDMILL

…ble grunnlagt i 2001 i utkanten av Oslo. Musikalsk kan bandet beskrives som symfonisk neo-prog, inspirert av band fra det gylne 70-tallet som Genesis, Pink Floyd og Camel. Debuten “To be continued…” ble sluppet I 2010 og fulgt opp av «The Continuation» i 2013. Fem år senere slapp bandet “Tribus” til strålende mottakelse fra kritikere og fans. I tillegg til å se The Windmill på årets Close to the Rain er de booket på Summers End, den lengstlevende festivalen for progressiv rock i Storbritannia.

Billetter: dagspass fredag: 490 / dagspass lørdag: 490 / helgepass: 890.
Kjøpes via Ticketmaster.no