Laster Arrangementer

Cinema Paradiso

Essensiell klassiker!

Nuovo Cinema Paradiso. Regi: Guiseppe Tornatore. Italia 1989. Italiensk tale, norsk tekst. 35mm, 2t 35min.

Vises
tirsdag 17. september kl. 18.00
onsdag 18. september kl. 18.00

Morsom, sentimental og rørende film om film. Intet øye forblir tørt i salen, på en deilig feelgod måte. Oscarvinneren fra Italia, og manges favorittfilm, gir oss historien om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Full av varme, humor og kjærlighet tar den tak i deg… og slipper deg aldri. Dette er filmen som folk ser om igjen og om igjen!

Den fremgangsrike regissøren Salvatore Di Vita får høre at hans barndoms venn Alfredo er død, og minnene strømmer på. Salvatore ser for seg kinoen Paradiso hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtok Salvatore oppgavene hans og et dypt vennskap oppsto mellom dem. Men Paradiso ble nedlagt og Salvatore forlot hjembyen med løfte om aldri å komme tilbake. Tross løftet vender Toto tilbake for å delta i Alfredos begravelse.

Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, og ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film tildelt juryens spesialpris i Cannes og ”Gledessprederen” under filmfestivalen i Haugesund.