Laster Arrangementer

CineArt: Jannicke Låker

Vi fortsetter med en ny utgave av CineArt, et samarbeidsprosjekt mellom VISP og Cinemateket i Bergen der vi ønsker å bruke kinosalen til å presentere både norsk og internasjonal videokunst. VISP inviterer kuratorer og kunstnere som setter sammen egne tematiske program fra gang til gang. Det blir vist både lengre filmer og kortfilmer, i tillegg til presentasjoner av verkene og kunstnerne.

17. april kommer den Berlin-baserte kunstneren Jannicke Låker til Cinemateket i Bergen for å vise et utvalg av sine egne videoverk, der temaene omhandler skam, skyld, psykiske overgrep m.m.

Om kunstneren:
Jannicke Låker er en norsk regissør og billedkunstner som hovedsakelig arbeider med video. Låkers arbeider tar ofte opp temaer relatert til kropp, kjønn, makt, skam, ydmykelse, pinlige situasjoner, mellommenneskelige relasjoner og eksistensielle kriser. I sine tidligere arbeider iscenesatt Låker ofte seg selv i ulike roller. I tillegg hadde filmene hennes ofte et hjemmevideopreg hvor publikum fikk inntrykk av å befinne seg innenfor andres private sfære. I de siste årene har Låkers arbeider i større grad involvert større filmatiske prosjekter med skuespillere foran kamera. Låker har deltatt på en rekke internasjonale filmfestivaler og ble i 2015 nominert til Lorck Schives Kunstpris. Låker har sin utdanning fra Kunstakademiet i Trondheim (1993-1997) og The Royal Academy of Fine Art, Video Dep. Stockholm, Sweden (1997-98).