Laster Arrangementer

Christian Wallumrød Ensemble

Christian Wallumrød er en av landets mest prominente musikere – spiller på USF Verftet

Christian Wallumrød er ansett for å være en av Norges mest prominente musikere og komponister på den samtidige kunstmusikkscenen. Christian Wallumrød Ensemble debuterte på Kongsberg Jazzfestival 2002, og har siden spilt ca 200 konserter i Norge, Europa, USA, Canada og Japan. I en blanding av jazz, folke-, samtids- og middelaldermusikk har han funnet et uttrykk som er helt hans eget. Lavmælt og mystisk, men samtidig melodisk og uendelig vakkert. Spennvidden i musikken kommer også til uttrykk i musikerne han har valgt ut til ensemblet sitt, der vi finner våre ledende utøvere fra jazz, folkemusikk og klassisk.

Gjennom over 20 år med konsertvirksomhet og syv kritikerroste utgivelser har ensemblet befestet seg som en viktig stemme i norsk musikkliv. Ensemblets foreløpig siste album «Many» kom ut på Hubro i 2020, og ble blant annet nominert til Spellemann.

«Jeg vet knapt om noen som har tilført norsk musikkliv mer nyskapt særpreg enn Christian Wallumrød de siste tiårene» – Arild R. Andersen / Aftenposten

CHRISTIAN WALLUMRØD piano, harmonium
EIVIND LØNNING trompet
ESPEN REINERTSEN saksofon
TOVE TÖRNGREN cello
PER ODDVAR JOHANSEN trommer, vibrafon