Laster Arrangementer

Chihiro og heksene

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.

10 år gamle Chihiro skal flytte til en ny by sammen med foreldrene sine. På veien til det nye huset tar faren en snarvei – noe som får dramatiske konsekvenser. De kommer fram til noe som ser ut som en nedlagt fornøyelsespark, men det er faktisk et badehus for slitne ånder. Badehuset er kontrollert av den onde heksa Yubaba.
Som straff for at foreldrene til Chihiro har tatt seg til rette på åndenes område og spist av maten deres, gjør Yubaba dem om til griser. Chihiro får hjelp av den mystiske gutten Haku, og får seg jobb i badehuset. Her møter hun rekke merkelige skapninger – noen gode og noen onde. Sammen med sine nye hjelpere tar hun opp kampen med Yubaba og prøver å redde seg selv og foreldrene sine.

Chihiro og heksene er en fantastisk tegnefilm, laget av Hayao Miyazaki. Miyazaki regnes som den fremste animatøren i dag, og med denne filmen topper han sin svært imponerende karriere. Chihiro og heksene har trollbundet publikum verden over og vært en formidabel publikumssuksess både i hjemlandet Japan og i USA. Filmen vant som første animasjonsfilm Gullbjørnen ved filmfestivalen i Berlin og har mottatt overstrømmende kritikker.

Tema: STUDIO GHIBLI

Sen to Chihiro no kamikakushi. Regi: Hayao Miyazaki. Japan 2001. Japansk tale, norsk tekst. DCP, 2 t 5min.