Laster Arrangementer

Bombino

I samarbeid med Bergen Internasjonale Musikkfestival presenterer Bergen Jazzforum: BOMBINO

Dørene åpner kl. 20:30
Konsertstart ca kl. 21:30

Ordinær billett kr 350. Medlemmer av Bergen Jazzforum og Bergen Internasjonale Kultursenter: kr 280.

Gitarvirtuosen fra Niger kommer tilbake til Bergen!

Omara «Bombino» Moctar er en av de mest innflytelsesrike el-gitaristene i verden i dag. Påvirkningen den såkalte ørkenbluesen som Bombino sammen med tuareg-legendene i Tinariwen har vært de fremste eksponentene for, er hørbar i stadig større deler av moderne gitarbasert musikk.

Stilen hans – lynrask, elastisk og dypt musikalsk – er simpelthen umulig å ikke la seg smitte av.

På samme måten som Bombino på 90-tallet satt i eksil i Libya og Algerie og saumfarte opptak av Jimi Hendrix og Mark Knopfler etter triks å knabbe, og blandet det med den særegne rytmikken og fraseringen i tuareg-musikk – gjør musikere over hele verden det samme med Bombinos perlerad av album.

Inspirasjonen fra Bombino er lett å støte på i moderne bejublet indie som for eksempel Dirty Projectors – David Longstreth fra det bandet produserte da også albumet “Azel” fra 2016. Før det igjen satt Dan Auerbach fra Black Keys i produsent-stolen. I begge tilfeller er det imidlertid først og fremst Bombinos egen musikalske visjon som skinner igjennom.

I 2018 kom hans hittil siste studioalbum, “Deran”. Det ble grammy-nominert for beste world music-album, og med det ble Bombino den første artisten fra Niger noensinne til å få en slik nominasjon.

Hans siste album, “Live In Amsterdam”, ble spilt inn i november 2019, og sluppet ett år senere på Partisan Records. Det er en sprell levende dokumentasjon av en artist og et band i toppform.