Laster Arrangementer

BIT Teatergarasjen: Magnus Myhr – Heartfelt

BIT Teatergarasjen med forestillinger i Studio USF på Verftet.

Tre forestillinger:
8. + 9. + 10. oktober
Kl. 19.00 alle dager
Billetter.

Et helhjertet forsøk på å gi seg hen.

Det var én gutt som spilte harpe i Trondheim da jeg vokste opp. Han var nydelig, og virka så  trygg på  seg selv. Jeg kalte han bare for harpegutten, og visste at vi to var ganske like. Jeg begynte etterhvert  å  danse, mens han fortsatte  å  spille harpe.  Jeg  beundra  han på  avstand, og håpa  at jeg kom til  å  bli like modig som han en dag.

HEARTFELT begynte med et forsøk. Magnus Myhr – danser, skuespiller og koreograf – bestemte seg for å lære å  spille harpe. Da han tok instrumentet i hendene for første gang, innså han snart at dette kunne ende med en danseforestilling.

I dette prosjektet fortsetter Myhr sin utforskning av kroppens poetiske potensiale for å åpne opp flere forståelser av annerledeshet og kjønn. Kraften som ligger i det å  helhjertet og oppriktig forsøke seg på noe, å tillate seg å være amatør, står sentral. Ordet «amatør» er tross alt avledet av latinske amare, «elske».

Med kunstnerens ord:

Det er noe med harpens buede rygg, følelsen av  å  plassere fingrene på  strengene og kjenne på  vibrasjonene mens jeg spiller, som gjorde at jeg forsto at jeg hadde med en kropp  å  gjøre. Møtet med harpen åpnet et lydlig rike som har gitt meg nye måter  å  lytte og dele på, kvaliteter som opptar meg som kunstner.

Magnus Myhr har jobbet profesjonelt som danser og skuespiller siden 2007. Hans egne arbeider springer ut fra personlige erfaringer. Han ønsker å lage forestillinger som inviterer publikum inn og som kan åpne opp for en bredere forståelse av kjønn og annerledeshet. Han står bak tre tidligere soloarbeider, JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER «HAVET»(2014), GRØNN (2016) og I DET FJERNE, TROJA (2018).