Laster Arrangementer

BIFF: Who let the dogs out

ORIGINALTITTEL: Who Let The Dogs Out Canada / 2019/ 1 t. SPRÅK: engelsk UNDERTEKSTER: uten MEDVIRKENDE: Ben Sisto, Isaiah Taylor, Steve Greenberg, Jonathan King, Keith Wainwright REGI: Brent Hodge MANUS: Ben Sisto FOTO: Charlie Ricottone PRODUSENT: Aly Kelly, Ben Sisto

Vises
Fredag 27.9 kl. 15.00 i Røkeriet
Lørdag 28.9 kl. 17.00 i Røkeriet

Aldri har så mange forsøkt å ta æren for en låt så få liker

19 år etter at The Baha Men hadde en internasjonal hit med singelen «Who Let the Dogs Out», dukker låten fortsatt regelmessig opp i reklamefilmer, under idrettsarrangementer og på lydsporet i komedier og realityserier. Det spiller ingen rolle at ingen egentlig liker den – «Who Let the Dogs Out» er og blir en tidløs poplåt, og nå er den altså blitt gjenstand for en helaftens dokumentarfilm som var en av de største positive overraskelsene under årets SXSW-filmfestival.

Sammen med ekspertkommentator Ben Sisto – som har viet åtte år av sitt liv til å avdekke og formidle låtens historie – sporer regissør Brent Hodge det fengende refrengets røtter helt tilbake til 1950-tallet. På denne snirklete reisen gjennom musikkhistorien møter vi et fascinerende rollegalleri av musikere, bransjefolk og andre som hevder å ha hatt en finger med i spillet i tilblivelsen av den utskjelte landeplagen. WHO LET THE DOGS OUT er en forbausende morsom film om opphavsrett, kunstnerisk inspirasjon og musikalsk tyveri – for ikke å si en av årets aller mest underholdende musikkdokumentarer.