Laster Arrangementer

BIFF: Untitled amazing Jonathan documentary

ORIGINALTITTEL: The Amazing Johnathan Documentary USA / 2018/ 1 t. 31 min. SPRÅK: engelsk UNDERTEKSTER: uten MEDVIRKENDE: Johnathan Szeles REGI: Ben Berman FOTO: Dan Adlerstein, Ben Berman PRODUSENT: Miranda Bailey, Ben Berman, Russell Groves, Amanda Marshall, Jacob Perlin

Dette er dokumentarfilmen om den selverklærte «Freddy Krueger of Comedy», standupkomiker og magiker John Edward Szeles, som på 80-tallet skapte en karriere ved å blande middelmådig tryllekunst og rå standup med innslag av blod og gørr. Opptredener der Szeles tilsynelatende amputerer kroppsdeler mens han beroliger et publikum som hyler av vekselvis latter og gru, med ordene: «det er bare et triks!», er ikke sjelden kost. Filmen får en bisarr tvist når John overlever en dødelig hjertefeil – var sykdommen kun nok et triks i ermet til den kontroversielle magikeren?

Spekulasjonene florerer, protagonisten etterforskes for juks, og filmens regissør Ben Berman begynner å få følelsen av at han er et ledd i magikerens mest omfattende nummer til nå. Berman trer inn i rollen som detektiv, og slik begynner en morsom og gonzo-aktig deduksjonsprosess rundt mysteriet The Amazing Johnathan. Med intervjuer med likesinnede komikere som Weird Al Yankovic og Eric Andre, samt John selv og hans familie, er UNTITLED AMAZING JOHNATHAN DOCUMENTARY en spennende og uforutsigbar film hvor ingenting er som det ser ut på overflaten.