Laster Arrangementer

BIFF: Tre tusen års lengsel

BIFF viser Tre tusen års lengsel

Tilda Swinton og ånden i lampen

Når en ånd som har vært innesperret i en flaske i tusenvis av år blir sluppet løs av en britisk narratologi-professor, reagerer han som ånder flest. Den himmelfalne Alithea blir tilbudt de tradisjonelle tre ønskene, men ettersom hun har lest mer enn nok fortellinger om mennesker som har endt opp med å angre ønskene sine bittert, avslår hun tilbudet. I et forsøk på å få henne til å ombestemme seg, forteller ånden henne den ene fantastiske anekdoten etter den andre fra et liv preget av magi, eventyr og udødelige historier. Vil Alithea la seg friste?

George Miller er best kjent som skaperen av MAD MAX-trilogien, men har også filmer som HELDIGGRISEN BABE og HAPPY FEET 1 og 2 i filmografien. I sin nye film tar den allsidige regissøren i bruk alle triksene i sitt rikholdige arsenal, og resultatet er en utradisjonell og usedvanlig frisk fantasyfilm. Med Tilda Swinton og Idris Elba i hovedrollene, og et plott som bykser gjennom århundrer, sjangre og legender, er dette en uforglemmelig fabel om kjærlighet, myter og historiefortelling.

Regi

George Miller (Australia) Filmer i utvalg: MAD MAX: FURY ROAD (2015), HAPPY FEET 2 (2011), HAPPY FEET (2006), HELDIGGRISEN BABE I BYEN (1998), MAD MAX (1979)