Laster Arrangementer

BIFF: The Story of Film: A New Generation

Bergen Internasjonale Filmfestival 2021 presenterer et variert filmprogram på USF Verftet!

En øyeåpnende gjennomgang av den filmhistoriske epoken 2010–2021

Hva har skjedd i filmens verden det siste tiåret – og viktigere: Hva var det som virkelig har betydd noe? Dette er spørsmålene Mark Cousins (THE EYES OF ORSON WELLES, BIFF 2018) forsøker å besvare i dokumentaren THE STORY OF FILM: A NEW GENERATION. Nordirske Cousins startet sin karriere som filmkritiker og programleder på 90-tallet, og er kanskje best kjent for den monumentale dokumentarserien «The Story of Film: An Odyssey». Her plukker han opp tråden med en dokumentar som tar for seg epoken 2010–2021, og ser nærmere på hvilke filmer som ble laget og hvordan de ble sett og forstått.

Med utgangspunkt i et eklektisk utvalg av filmer som blant annet inkluderer FROZEN, JOKER og Apichatpong Weerasethakuls CEMETERY OF SPLENDOUR, tar Cousins oss med på en øyeåpnende reise gjennom kjente og ukjente sider av tiåret vi nettopp har lagt bak oss. THE STORY OF FILM: A NEW GENERATION er en grundig og lærerik utforskning av nye trender og tilbakevendende motiver i samtidsfilmen samt betydningen av digitalisering, nye visningsarenaer og en global pandemi.

Regi
Mark Cousins (Storbritannia) Filmer i utvalg: WOMEN MAKE FILM (2019), THE EYES OF ORSON WELLES (BIFF 2018), STOCKHOLM, MY LOVE (2016), ATOMIC: LIVING IN DREAD AND PROMISE (2015), I AM BELFAST (2015)

2021 • 2t 40m • Storbritannia